21 oktober 2023
12:15

Pixbo IBF F10 Röd

Referat: Dingle AIK F09/10 - Pixbo IBF F10 Röd

Pixbos 10:or på besök. Vi skulle spelat i bollhallen pga tidig matchflytt, men A-hallen var ledig för match, men inte uppvärmning, så vi flyttade matchen dit.

Vår spelplan var väldigt klar och vi hade ganska klart för oss hur Pixbo skulle spela, så planen varatt stoppa deras uppspel högt och sätta hög press så ofta det gick. En matchbild lik den mot Lerum var vad vi såg framför oss.
Så blev också fallet. Första perioden är det ställningskrig med chanser åt båda håll. Dingle står för hög press och Pixbo för kontringsförsök. Ungefär så ser perioden ut tills Stina J trycker in 1-0 efter pass från Kira.
Vi går till pausvila med ledning 1-0 och pratar om att tjejerna följer vår matchplan bra, men ska tänka mer på avslut och inte trycka upp för högt med båda backar. Center behöver jobba hem hårdare.

Andra startar och Pixbo går ut stenhårt. Mycket fysiskt spel första minutrarna och det känns tyvärr soma att vi inte riktigt hänger med längre varken fysiskt eller psykiskt. Ett par minuter in kvitterar Pixbo mycket riktigt och det är 1-1 på tavlan och match igen. Vi hade hamnat i ett väldigt långt backbyte och krafterna var slut - inte mycket att göra mer än det vi gjorde då. Tjejerna tar tag i det igen och under en lång period i andra perioden är det spelövertag Dingle. Det är rörigt i Pixbos försvar och man får inte till sina uppspel alls. Vihar ett antal avslut på mål, men Pixbos duktiga målvakt håller dem kvar i matchen.

Paus igen och vi pratar om att Pixbo nu kommer att komma ut i 120% och att vi ska vara beredda på det. Sedan viktigt att ta avsluten närmare mål. Pixbos målis tar allt som skjuts utifrån och vi får helt enkelt försöka ta ett omtag där.

Tredje igång och mycket riktigt så kommer Pixbo ut med energi. På kort tid gör man både 1-2 och 1-3. Vi är lite sega i försvarsspelet ända ifrån deras planhalva och hem. ett av målen är riktigt snyggt där Pixbos forward med hårduppvaktning lyckas göra en tempoväxling och sprätta upp ett otagbart handledsskott i krysset.
Vid 1-3 tar vi time-out och försöker gjuta in lite energi och få tankarna att kretsa kring revansch.
Matchbilden blir bättre och vi återgår till normalt spel. Vi börjar känna att energin återkommer och på ledarsidan hade vi börjat fundera på åtgärder för att höja tempot och har gått ner på tre backar och flyttat fram Wilma till forward en stund. Hon levererar som vi trodde och 2-3 sätter hon efter backpass från Emelia och sedan frilägeschans.

Med ett par minuter kvar börjar vi se på att plocka ut målvakt, när Pixbo drabbas av utvisning. De spelar inte ett upsptällt boxplay och vi blir lite förvirrade av deras "fria kriget" variant av boxplay. Fördelen är att när vi väl fick rull på bollen så finns det luckor i försvaret. Mycket riktigt så lönar det sig och Kira rånar en Pixbospelare på en sämre passning och kör iväg rakt på mål. 3-3 på tavlan nu och det handlar om att bevaka detta resultat och inte göra några dumheter nu.
En tilltrasslad situation med cirka 40 skeunder kvar och Stina A får utvisning efter att ha markerat efter en hård armbåge i sidan av Pixbospelare. Ingen åtgärd mot Pixbo som dessutom gör en eftersläng efter Stinas "markering". Boxplay med 40 sekunder kvar och vi kör en tight box. Pixbo spelar powerplay på sin planhalva under stor del av sitt powerplay och kommer inte till några riktigt farliga cahnser. Vi dödar tiden effektivt och slutresultat 3-3. Vi får se positivt på att hämtat upp tvåmålsunderläge och tar med oss ett oavgjort resultat idag.

Positivt; tjejerna tar instruktioner bra, ger inte upp vid underläge och kämpar ända in i kaklet för att få med sig ett hyffsat resultat idag. De står också upp bra mot ett stundtals fysiskt tufft Pixbo med mycket tryck i rygg, tråkigt snack och ryggsäcksliknande klängningar på Dinglespelare. Vi lockas inte till att falla in i samma spelstil.

Negativt; vi tappar under en period i tredje och det straffar oss oerhört. Vi är också ganska innefektiva i vårt skytte även om vi försöker med många avslut (Pixbos duktiga målvakt är en stor del av det dock), vi kör också stundtals ganska haffsigt spel med en del slag. Pixbos tränare hade åsikter om domarnas hantering av det, men å andra sidan fick inte vi med oss mycket i avblåsningsväg pga deras fysiska spel, armbågar, tråkiga kommentarer och tryck i rygg med mera, så där får jag ändå säga att det var ganska jämn nivå på avblåsningarna. Men det kräver ju att man inte är enögd för att se det :)